-
Alışveriş sepetiniz boş!
Sahur Vakti İçin Pratik Tarifler
Derin uykuda olduğunuz vakitlerde kalkıp bir şeyler hazırlamak ve karnınızı doyurduktan sonra uyumak hem yorucu hem de sağlıksız olabilir. Ancak, doğru ve pratik tariflerle hem rahatça oruç tutmanızı sağlayacak kadar doyabilir hem de hazırlanışı pratik tariflerle daha az yorulabilirsiniz. Onlardan birkaçını sizin için hazırladık!
Çılbır
Malzemeler:
l
5 su bardağı su
l
2 adet
yumurta
l
1 yemek
kaşığı üzüm sirkesi
l
2 dilim
kızarmış ekmek
l
Biraz
tereyağı
5 su bardağı suyu derin bir tencerede fokurdayana kadar kaynatın. Yumurtaların dağılmasını engellemek için suya 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyip karıştırın. 2 adet yumurta kırın. 3 - 4 dakika pişirin. Daha sonra yumurtaları alın ve tereyağ sürdüğünüz kızarmış eklerin üzerine koyun. Kişi sayısına göre malzemeleri artırarak sahır için doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz.
Milföy Hamurundan Börek
Malzemeler:
l
1 paket milföy
hamuru
l
1 paket
tombul sosis
l
1 yumurta
l
Biraz
çörekotu
Malzemeler:
l
1 paket milföy
hamuru
l
1 paket
tombul sosis
l
1 yumurta
l
Biraz
çörekotu
“Sahurda ne yemeli”
diye soranlar için hem pratik hem de lezzetli bir tarif olacak. Tombul
sosisleri boylamasına ortada ikiye bölüp haşlayın. Haşlanmış sosisleri, kare
halindeki milföy hamurlarının ortasına çapraz şekilde yerleştirip kapatın. 1
adet yumurtayı kırıp sarısını beyazından ayırın. Yumurtanın sarısını böreklerin
üzerine sürün. Son olarak çörekotunu da serpiştirip önceden ısıttığınız fırına
yerleştirin.
Yumurtalı Ekmek
Malzemeler:
l
7 - 8 dilim
ekmek
l
4 yumurta
l
4 yemek
kaşığı sıvı yağ
l
1 tatlı
kaşığı tuz
4 adet yumurtayı kırıp
iyice çırpın. Köpürene kadar çırptığınız yumurtalara 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Ekmek dilimlerini hazırladığınız yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Üstleri kızarana kadar tutun. Oldukça pratik olan bu tarifle sahur yemekleri listenize doyurucu bir tane daha eklemiş olacaksınız.
Muzlu Pankek
Malzemeler
l 2 adet muz
l 2 adet yumurta
l 1,5 su bardağı un
l 1 su bardağı süt
l 1 çay kaşığı kabartma tozu
l 1 tutam tuz
2 adet muzu soyun ve bir kap içinde püre haline gelene kadar çatalla ezin. 2 adet yumurtayı ayrı bir kap içine kırın ve sütle birlikte iyice çırpın. Daha sonra diğer un, süt, kabartma tozu ve tuzu ekleyip malzemeler iyice harmanlanana kadar karıştırın. Karışımın içine püre haline getirmiş olduğunuz muzları harcı iyice karıştırın. Daha önceden ısıttığınız yanmaz yapışmaz bir tavaya biraz zeytinyağı ekleyin. Karışımdan bir kepçe dökün ve arkalı önlü pişirin. Sonrasında ise afiyetle yiyebilirsiniz.