Sahur Vakti İçin Pratik Tarifler

Derin uykuda olduğunuz vakitlerde kalkıp bir şeyler hazırlamak ve karnınızı doyurduktan sonra uyumak hem yorucu hem de sağlıksız olabilir. Ancak, doğru ve pratik tariflerle hem rahatça oruç tutmanızı sağlayacak kadar doyabilir hem de hazırlanışı pratik tariflerle daha az yorulabilirsiniz. Onlardan birkaçını sizin için hazırladık!

Çılbır

    Malzemeler:
 
l  5 su bardağı su
l  2 adet yumurta
l  1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
l  2 dilim kızarmış ekmek
l  Biraz tereyağı
 





5 su bardağı suyu derin bir tencerede fokurdayana kadar kaynatın. Yumurtaların dağılmasını engellemek için suya 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyip karıştırın. 2 adet yumurta kırın. 3 - 4 dakika pişirin. Daha sonra yumurtaları alın ve tereyağ sürdüğünüz kızarmış eklerin üzerine koyun. Kişi sayısına göre malzemeleri artırarak sahır için doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz.



Milföy Hamurundan Börek 

    Malzemeler:

 

        l  1 paket milföy hamuru

        l  1 paket tombul sosis

        l  1 yumurta

        l  Biraz çörekotu





Sahurda ne yemeli” diye soranlar için hem pratik hem de lezzetli bir tarif olacak. Tombul sosisleri boylamasına ortada ikiye bölüp haşlayın. Haşlanmış sosisleri, kare halindeki milföy hamurlarının ortasına çapraz şekilde yerleştirip kapatın. 1 adet yumurtayı kırıp sarısını beyazından ayırın. Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürün. Son olarak çörekotunu da serpiştirip önceden ısıttığınız fırına yerleştirin. 


Yumurtalı Ekmek

 

    Malzemeler:
 
l  7 - 8 dilim ekmek
l  4 yumurta
l  4 yemek kaşığı sıvı yağ
l  1 tatlı kaşığı tuz 






        4 adet yumurtayı kırıp iyice çırpın. Köpürene kadar çırptığınız yumurtalara 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Ekmek dilimlerini hazırladığınız yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Üstleri kızarana kadar tutun. Oldukça pratik olan bu tarifle sahur yemekleri listenize doyurucu bir tane daha eklemiş olacaksınız.




Muzlu Pankek

 Malzemeler

        l  2 adet muz

        l  2 adet yumurta

        l  1,5 su bardağı un

        l  1 su bardağı süt

        l  1 çay kaşığı kabartma tozu

        l  1 tutam tuz

 

 

2 adet muzu soyun ve bir kap içinde püre haline gelene kadar çatalla ezin. 2 adet yumurtayı ayrı bir kap içine kırın ve sütle birlikte iyice çırpın. Daha sonra diğer un, süt, kabartma tozu ve tuzu ekleyip malzemeler iyice harmanlanana kadar karıştırın. Karışımın içine püre haline getirmiş olduğunuz muzları harcı iyice karıştırın. Daha önceden ısıttığınız yanmaz yapışmaz bir tavaya biraz zeytinyağı ekleyin. Karışımdan bir kepçe dökün ve arkalı önlü pişirin. Sonrasında ise afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Bu ramazan ayında da pratik ve sağlıklı yiyeceklerle sofranızı donatmanız mümkün. Sahur sofrası hazırlamak için size yardımcı olacak tariflerin yanı sıra bir de güzelleştirmenize katkı sağlayacak olan Porio Servis Sunum ürünlerine bakmak isteyebilirsiniz.
 
Güzellik ve bereketin sofralarınızdan eksik olmaması dileğiyle...


Tags Sahur Vakti İçin Pratik Tarifler